Oppvarming Av Fårikål

Sunday, 13-Dec-20 01:48:04 UTC

Lager du av og til en stor porsjon gryterett som du varmer opp flere ganger? Det kan du trygt gjøre, så fremt du tar enkelte forholdsregler. Hvor mange ganger kan maten varmes? Enkelte hardbarkede entusiaster mener at fårikål smaker best den sjuende gangen den varmes opp. For oss andre dødelige vil nok det oppleves litt drøyt. Men er det gjort riktig, så er det ingenting i veien for å spise mat som er varmet opp flerfoldige ganger. Maten er fortsatt helt trygg å spise. Utseende og konsistens vil nok endres etter hvor mange ganger maten varmes opp. Grønnsaker vil etter hvert koke i stykker og miste farge, og kjøtt og fisk vil falle fra hverandre. Det vil også fordampe en del vann, som det kan være nødvendig å erstatte for at konsistensen skal bli god. Likevel er det ingenting i veien for å spise maten, så fremt den mellom hver servering blir varmet tilstrekkelig opp, avkjølt raskt og oppbevart kaldt. Om maten blir stående mer enn to dager i kjøleskapet mellom hver oppvarming, må den sjekkes for påvirkning av mikroorganismer.

Restene kan varmes flere ganger – NRK Viten – Nyheter innen vitenskap og forskning

Høstmat, fire prosjoner. Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Det er ikke mange matretter som har sin egen fanklubb, men det har altså fårikålen. Fårikålens Venner lager hver høst stor ståhei rundt den festen det er å spise fårikål. Og husk: Fårikål smaker minst like godt oppvarmet dagen etter. Derfor kan vi godt lage dobbelt porsjon. 1, 5 kg fårikålkjøtt av sau eller lam 1, 5 kg hodekål ca. 4 ts hel pepper 2 ts salt ca. 3 dl vann Del kålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i ei gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 1- 2 timer. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1- 2 ss) mellom lagene. For den som ikke liker at hel pepper flyter fritt i gryta, kan pepperkornene legges i en spesiell pepperholder. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Magasinet

  • Minecraft aldersgrense
  • Av
  • Aphone av
  • Ukas ønskeoppskrift: Middag i ovnen – NRK Mat – Oppskrifter og inspirasjon
  • Ødelagt mobil reiseforsikring gjensidige express
  • Blandingsforhold i saft, og endring når man tilsetter mer
  • Online butikk
  • Bakgrunn: Hva er tårer?
  • Båt sverige danmark

Av graphis

Den rette oppskriften Ifølge Fårikålpolitiet er det fem ingredienser som skal til for å lage fårikål på den rette måten. – Det er de to urnorske ingrediensene, kål og lam, hele pepper som flyter, salt og vann. Ellers i landet ser man flere varianter, men det er denne som vi mener er den rette. Man skal ikke ha jevning, mel, eller knust pepper, og ei heller pepperholder. Det skal være hele pepperkorn som flyter! ifølge Nordahl. De eldre som tok turen til Ullevål Hageby seniorsenter i dag fikk høre mer om fårikålens historie av Matprat sin fårikålpoliti-patrulje. Foto: MINA HAUGLI Han røper også et par tips og triks: – Det viktigste er å la fårikålen koke lenge nok. Mellom 2 og 3 timer, og gjerne spise den først dagen etter, oppvarmet. Da smaker den best. I tillegg er det viktig å ikke ha i for mye vann, for da blir det fårikålsuppe, sier han. LES OGSÅ: Er du sprek pensjonist med litt for mye fritid? Nå kan du få «jobb»: Evigunge på hjul søker frivillige syklister Smakte deilig De besøkende gledet seg til å smake fårikålen, og synes dagens var spesielt god.

Kaoru av

Det betyr ikke at sesongen for kål og lam er slutt. Det er ingenting i veien for å diske opp med dampende fårekjøtt og aromatisk kål en novembersøndag - som kan stå og koke på lav varme mens familien opparbeider appetitt på en frisk og hustrig tur utendørs før maten. - Fårikål dreier seg også om å velge de riktige stykkene av lammet: Kjøtt med isprengt fett som nakke, bog eller side. Noe av kjøttet skal gjerne ha litt bein på seg for smak, og det er bedre å koke fårikål en halvtime for lenge enn for lite, så den blir litt mushy og går fra hverandre littegranne. Fårikål på tradisjonelt vis 2. 5 kg Lam eller fårekjøtt i terninger på 5, 5 cm 2. 5 kg Hvitkål 6 stk Laurbærblad 0. 5 dl Hel sort pepper 1. 5 ss Salt 1 dl Hvetemel 2 l eller opptil 3 liter vann Det er ikke mye å forberede til fårikål. Lag den samme dag som den skal serveres. Det er mange som sier at fårikål blir best etter annen og tredje gangs oppvarming. Mulig det, men utseendet blir definitivt ikke bedre av at retten blir varmet opp på nytt!

Du trenger ikke så mange ingredienser til denne deilige høstretten; fåre- eller lammekjøtt, hodekål, mel, salt og godt med pepper. Og litt vann. Henriette Schønberg Erken har to oppskrifter på sin fårikål i boken fra 1914. En med hvit saus, og en uten. Den siste er nok den vi vanligvis bruker. Uansett; en ting er sikkert, vår nasjonalrett er like god og kjærkommen hver høst, når årets høstlam, eller fårekjøtt for den som foretrekker det, ankommer butikkene. Under bruker vi den vanligste oppskriften på denne rustikke, og kraftige høstnytelsen. Fårikål og kokte poteter. Her er fårikålen nesten ferdig. Noen liker kålen skåret stort, andre liker den i ikke alt for store «båter». Og best er den etter 3. gangs oppvarming. Gjerne en anelse svidd i bunnen. Og rustikk mat kan jo serveres i rustikt servise, eller terracotta som her. Så er det bare å gafle innpå. Gode, rykende varme poteter er viktig! Ingredienser: fåre eller lammekjøtt til 4 1 stor hodekål salt hele pepperkorn litt mel litt kokende vann Slik gjør du: Del opp kålen i passe biter, etter egen smak.

Aphone av

Del kjøttet opp i biter på 5x5 cm. Del kålen i båter på ca 3 cm bredde. Pass på at kålmargen sitter på kålstilken. Finn frem en stor kjele. Legg et lag med kjøtt i bunnen av kjelen (det er viktig å legge kjøttet i bunn av kjelen, det forhindrer at kålen brenner seg). Dryss på salt, pepper, laurbærblad og hvetemel og legg et lag med kålbåter over kjøttet. Gjenta prosessen slik at det blir tre lag med kjøtt/kål i kjelen, med salt, pepper, laurbærblad og hvetemel mellom hvert lag. Hell på kaldt vann til det står fem cm under det øverste laget med kål. Kok opp og la småkoke under lokk i 2, 5 timer. Ta en kikk i kjelen en gang iblant slik at fårikålen ikke koker tørr og brenner seg. Fyll eventuelt på med mer vann. Fårikål suger mye salt, så du bør smake på kraften etter halvannen time og vurdere om det behøves litt mer salt. Server kokte poteter til glovarm fårikål. Slik lager du fårikøl Små kålhoder best Stiansen uttrykker imidlertid skepsis til å lage gryten en eller flere dager i forveien for smakens skyld - det er mulig smaken blir litt bedre, men utseendet forringes, ifølge Stiansen.

Brodway av

Flere søndagsmiddager finner du her Mer lyst på pærer? Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden Meld deg på nyhetsbrev fra her (Vilkår) Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Smør en kjele med godt smør, legg i kjøtt lagvis med kålen, og strø litt salt og mel imellom lagene. Dersom du bruker hel pepper strør du ut pepperkorn i lagene. Bruker du pepperbeholderen med hull, legger du den i midten av lagene. Tilslutt heller du i vannet, koker opp og lar kjelen småkoke, jo lenger jo bedre. Det må synke godt sammen, og gjerne brune seg litt i bunnen, det gir ekstra god smak. Vi bruker pepperkorn direkte, og selv tygger jeg noen av dem. Men pepperbeholderen er også helt grei. Server dine favorittpoteter til retten. Gulløye er deilig! VELBEKOMME!

  1. Letizia av spania
  2. Bjørgene sykehjem haugesund
norgestaxi-trondheim-tlf