Norsk Svarteliste 2017

Sunday, 13-Dec-20 00:34:07 UTC
  1. Norsk svarteliste 2017
  2. Norsk svarteliste 2012.html
  3. Norsk fjord
  4. Norsk ordbok
  5. Norsk svarteliste 2010 relatif

Så langt i år har han fanget to pukkellaks. Denne er en vanlig laks. Foto: privat Rekordmange Pukkellaksen er en stillehavsfisk, og befinner seg på Artsdatabankens svarteliste over fremmede arter i kategorien «høy risiko». Risikoen er forbundet med at den kan fortrenge arter som befinner seg i norske farvann fra før. Så langt har Norsk institutt for naturforskning (NINA) fått inn minst 300 meldinger om funn av pukkellaks. Mange av dem er klare til å gyte i år. – I år har vi fått inn langt flere meldinger om pukkellaks enn vanlig. Det tikker inn meldinger hele tiden, og vi har ikke den fulle oversikten ennå, sier lakseforsker Eva Thorstad i NINA til VG. Thorstad forteller at det siden begynnelsen av juli har kommet inn meldinger om pukkellaksfangst i både elver og i havet – fra sør i landet til Nord-Norge. – Vi har hatt registreringer helt til Glomma, så nå er den praktisk talt over hele kysten. Den mengden vi har sett nå er uvanlig stor. Det er flest fra Finnmark til Rogaland. Vi har fått så mange e-poster at vi foreløpig ikke har rukket å lese alle, sier hun.

Norsk svarteliste 2017

Kilde: Visk ut grensene mellom inne og ute: Les også Slik bygger du hagestue Derfor svartelistes arter Blant de svartelistede karplantene finner man gullregn, hagelupin, kaprifol, kirsebær, kjempebjørnekjeks, rynkerose og syrin. Ingen av de nevnte er uvanlige i norske hager. Her er hele listen (fra side 5). KAPRIFOL: Svartelistet. JurateBuiviene Artene på «Svartelista» kan sannsynligvis spre sykdom, parasitter og gener. — Hva er problemet med at fremmede planter sprer seg? — Vi har mange eksempler på fremmede arter som fortrenger rødlistede (truede arter, ), arter som endrer naturtyper og arter som har negativ betydning for næring, sier Gederaas. SYRIN: Svartelistet. Severe Torv eller ikke torv. Det er det store jordspørsmålet: Les også Slik velger du riktig jord Er det straffbart? Ifølge naturmangfoldsloven har man en aktsomhetsplikt, et ansvar for ikke å spre fremmede arter i norsk natur. — Hvis man hiver hageavfall utenfor hagegjerdet er det stor sannsynlighet for at noe av avfallet kan etablere seg.

Norsk svarteliste 2012.html

En fotograf, en insektforsker og en frisør. De står alle på svartelisten til den mektige etterretningstjenesten i Syria, som NRK har fått tak i. – Det første stoppet vårt var ved en fantastisk flott blomstereng. I 2010 sto insektbiolog Lars Ove Hansen og kompisen Øistein Berg utenfor Damaskus med hver sin håv i hånda. De var i Syria for å samle veps og bier som de ville studere hjemme i Norge. – Etter at vi hadde samlet i ti minutter, kom det en beduin på motorsykkel og lurte på hva vi dreiv med. Han ville se passene våre. Så kom det en SUV kjørende med fire skinnkledde karer. Vi ble beordret inn og kjørt av gårde til en politistasjon. Så sa sjåføren vår at dette var et sted der man tradisjonelt drev med tortur. De satt i bilen til det fryktede sikkerhetspolitiet, og ante ingenting om hva som skulle skje. Avhørt: Øistein Berg, her fotografert av Lars Ove Hansen, ble tatt inn til avhør av det hemmelige politiet i Syria da de var på ferie for å samle bier og veps. Foto: Lars Ove Hansen / Privat De hemmelige tjenestene i Syria – ofte bare kalt al-mukhabarat – har vært en av Midtøstens sterkeste siden 70-tallet.

Norsk fjord

  1. Norsk svarteliste 2007 relatif
  2. Svartelista - en oversikt over fremmede arter i norsk natur
  3. Fleksibelt lån uten sikkerhet | Optin Bank

Norsk ordbok

Norsk svarteliste 2010 relatif

Foredragsholder Kjøttfagmann og pølsemaker Arne Bratberg Hvorfor er det så mye kortnebbgås i Nord-Trøndelag nå om våren? Hvordan kan jakt på gås organiseres? Ingunn Tombre har forsket på gås i mange år og forteller her om dette. Kystlynghei har nylig fått status som utvalgt naturtype. Sitkagran står på norsk svarteliste for fremmede arter og er en art med svært høy økologisk risiko. Bioforsk har studert hvordan sitkagran kan spre seg i kystlynghei. Taretråling blir mer vanlig langs kysten av Nord-Trøndelag. Toppskarven er en av de sjøfuglene som henter mat til ungene sine i tareskogen. Vil taretrålingen kunne påvirke toppskarven? Svein Håkon Lorentsen fra Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) har overvåket toppskarvbestanden på Sklinna. Hva skjer med livet i fjorden når klimaet blir varmere? Vil rovmaneten periphylla ta overhånd? Får vi torsk og sei på kroken også i årene framover? Jarle Mork har forsket på livet i Trondheimsfjorden i lang tid.

Engesland er erklært persona non grata i Russland. Så lenge Russland ikke retter seg etter EUs krav, bør sanksjonene opprettholdes, skriver menneskerettighetsorganisasjonen.

kroket-tre-kryssord